ГоловнаСуспільствоЖиття

Активіст Українського культурного центру в Криму після погроз залишив півострів

Перед підконтрольною Кремлю владою півострова стоїть завдання "зачистити поле перед виборами". 

Активіст Українського культурного центру в Криму після погроз залишив півострів
Фото: vk.com/leonidkyzmin

Активіст Українського культурного центру в анексованому Росією Криму  Леонід Кузьмін залишив півострів після погроз, що надійшли йому. Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Я покинув Крим. Вже минуло кілька днів, як я виїхав. У якому місті зараз перебуваю, я поки що не готовий сказати, але це на материковій частині України. Рішення покинути Крим прийняв після «переконливих» бесід. На телефон мені надходили різні повідомлення, в яких говорили, що мене чекає доля Балуха (українського активіста Володимира Балуха звинуватили у зберіганні боєприпасів - ред.). Після цього я прийняв рішення, що потрібно виїхати", - сказав Кузьмін.

За його словами, є інформація, що в анексованому Криму перед підконтрольною Кремлю владою півострова стоїть завдання "зачистити поле перед виборами".

Кузьмін стверджує, що планує повернутися до своєї колишньої діяльності, пов'язаної з освітою.

У березні 2017 року повідомлялося, що четверо активістів Українського культурного центру в Криму викликали на допит до ФСБ. Тоді їх допитували як свідків у "справі" одного з організаторів Українського культурного центру в Криму Вельдара Шукурджієва, щодо якого "порушено кримінальну справу за статтею про екстремізм".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram