ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат за добу

У лавах ЗСУ вже п'ять днів немає ні загиблих, ні поранених.

Сили АТО не зазнали втрат за добу
Фото: facebook.com/ato.news

Протягом минулої доби незаконні збройні формування на Донбасі 19 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Більшість обстрілів були нетривалим і мали чітко виражений провокаційний характер. Втрат серед українських бійців немає.

Увечері в середу противник продовжував поодинокі провокаційні обстріли військових поблизу кількох населених пунктів уздовж лінії розмежування.

Після 18:00 бойовики з гранатометів відкривали вогонь по українських позиціях в Авдіївський промзоні і біля шахти Бутівка. А на підступах до Зайцевого і Кам'янки ворог застосовував стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети.

На Приморському напрямку активність противника була зафіксована лише в околицях Водяного, де бойовики тричі обстріляли опорні пункти з великокаліберного кулемета.

На Луганському напрямку протягом доби зберігалася тиша.

Нагадаємо, в понеділок канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зажадали від президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на сході України.

Лідери Німеччини і Франції заявили, що ситуація на Донбасі істотно не поліпшилася після набуття чинності домовленості про нове перемир'я.

У відповідь Порошенко заявив, що заклик адресований насамперед Путіну.

22 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочене до початку нового навчального року.

25 серпня, в перший день нового перемир'я, було поранено трьох військових. 26, 27 і 28 серпня сили АТО не зазнали втрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram