ГоловнаСуспільствоВійна

На Луганському напрямку повністю зберігався режим тиші, - штаб АТО

Командування українських частин заявило про готовність до мирного діалогу.

На Луганському напрямку повністю зберігався режим тиші, - штаб АТО
Фото: Макс Левин

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається лише кілька точок, де бойовики не припиняють провокаційні обстріли позицій українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

"Перш за все це Авдіївська промзона. Тут з опівночі бойовики 4 рази відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецького озброєння. А близько 14:00 неприцільно випустили дві міни калібру 82 мм в одному з наших опорних пунктів. Також сьогодні російські найманці кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї неподалік шахти Бутівка", - наголошується в повідомленні.

На Маріупольському напрямку зафіксовано лише один провокаційний обстріл. Близько 13:00 бойовики випустили чотири міни калібру 82 мм і били з гранатометів на підступах до Мар'їнки.

На Луганському напрямку повністю зберігався режим тиші.

"Порівнюючи кількість вогневих провокацій ворога за останні кілька днів з початком місяця, можна зробити висновок, що динаміка зменшення обстрілів в період нового етапу перемир'я позитивна", - йдеться в повідомленні.

"Своєю чергою, командування українських частин і підрозділів на лінії розмежування робить все, щоб унеможливити активне вогневе протистояння. Ми готові до мирного діалогу. Водночас, в разі загострення обстановки, Збройні Сили України мають достатньо сил і засобів, щоб гідно відповісти ворогу в разі наступальних дій і агресивних обстрілів наших позицій", - відзначають в штабі.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики на Донбасі 21 раз відкривали вогонь, постраждалих серед українських військових не було.

22 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочено до початку нового навчального року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram