ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі перебувають більш ніж 36 тис. російських найманців

З них 2900 - кадрові військовослужбовці.

На Донбасі перебувають більш ніж 36 тис. російських найманців
Фото: www.dyvys.in

На Донбасі на ротаційних засадах з озброєнням і технікою постійно перебувають 36 300 російських найманців, з яких 2900 - кадрові військовослужбовці збройних сил Російської Федерації.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на дані Кризового медіа-центру.

Станом на липень 2017 року на сході України присутні солдати 331-го костромського парашутно-десантного полку, 20-ї окремої мотострілецької бригади (Волгоград) і 7-ї десантно-штурмової бригади з Новоросійська Краснодарського краю.

Фото: pravda.com.ua

Радниця начальника Генштабу Віктора Муженка Любов Цибульська зазначає, що гібридність цієї війни полягає, крім іншого, в тому, що Росія створює нові військові підрозділи безпосередньо на території Донбасу.

"Це 1-й і 2-й армійські корпуси загальною штатною чисельністю 36,3 тис. осіб, які безпосередньо підпорядковані Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ. Органи управління цих корпусів повністю інтегровані в загальну систему управління Південного військового округу, вони є її елементами і створені за російським стандартом", - пояснила Цибульська.

За її словами, це фактично продовження збройних сил РФ, адже управляються вони російським командуванням і фінансуються з армійського бюджету РФ.

У ці корпусу Росія набирає російських та інших громадян-найманців і місцевих жителів.

"Основні командні посади в 1-му, 2-му корпусах ЦТВ займають кадрові офіцери ЗС РФ. У першому півріччі 2017 року здійснено ротацію командного складу корпусів. Зокрема, для виконання завдань тільки в 1 АК прибули близько 500 вищих і старших офіцерів зі складу практично всіх військових округів ЗС РФ. У травні завершилася чергова ротація офіцерського складу тактичної ланки (рота/батарея-батальйон/дивізіон)", - відзначає Цибульська.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначає, що ця інфографіка ілюструє масштаби лицемірства Росії, коли вона заперечує свою присутність на сході України.

"Четвертий рік убиваючи українців, Москва посилає на смерть і власних громадян... Своїх загиблих у цій війні росіяни ховають у безіменних могилах, щоб навіть мертві не могли нагадувати їм про злочини Кремля", - говорить Климпуш-Цинцадзе, зазначаючи, що Росії доведеться відповідати за ці злочини.

Також, згідно з даними Кризового медіа-центру, втрати ЗСУ з початку проведення антитерористичної операції (станом на 31 липня 2017 року) склали 2309 військовослужбовців. Ще 8208 солдатів отримали поранення.

2017 року із січня по серпень 142 бійців АТО загинули і 1 001 отримав поранення. Крім того, за три роки російської агресії на Донбасі загинули понад 8000 цивільних осіб.

Фото: pravda.com.ua
Нагадаємо, Росія

щорічно витрачає $6 млрд на військову кампанію на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram