ГоловнаСуспільствоЖиття

В Умані очікують понад 30 тис. хасидів на іудейський Новий рік

Громадський порядок забезпечуватимуть близько 500 поліцейських, а також щонайменше 15 співробітників поліції Ізраїлю.

В Умані очікують понад 30 тис. хасидів на іудейський Новий рік
Фото: Сергей Нужненко

З 20 по 21 вересня в Умані відбудуться щорічні святкування Нового року за іудейським календарем. Із цієї нагоди Україна готується прийняти понад 30 тис. осіб із більш ніж 20 країн світу, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, громадський порядок буде забезпечувати поліція разом зі співробітниками Нацгвардії. Цього року до забезпечення громадської безпеки заплановано залучити близько 500 поліцейських, а також щонайменше 15 співробітників поліції держави Ізраїль.

Також в охороні громадського порядку буде задіяно новий підрозділ - тактичну поліцію, основне завдання якої - забезпечення правопорядку під час масових заходів.

Князєв підкреслив зниження кількості правопорушень і підвищення лояльності громадян у попередні роки.

"Минулого року не було зафіксовано суттєвих правопорушень. Ба більше, ми відстежуємо економічний бум і розвиток відносин між місцевими жителями і паломниками під час святкувань", - зазначив він.

Зі свого боку посол держави Ізраїль в Україні Еліав Білоцерківський подякував за плідну співпрацю.

Щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера Р. Нахмана відсвяткувати Рош-га-Шан. Він народився в місті Меджибіж (зараз Хмельницька область України) 1772 року (5532 року від створення світу за єврейським календарем). Потім вів кочовий спосіб життя, бував у різних містечках України, переважно в Медведівці і Златополі, а останні 8 років життя провів у Браславі (зараз Білорусь). 1808 року Нахман захворів на туберкульоз, поселився в Умані, де і був похований 1810 року. З тих пір це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються зі всього світу на кожен єврейський Новий рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram