ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку дня бойовики 10 разів відкривали вогонь на Донбасі

Обстріли, здебільшого, мали провокаційний характер. Втрат серед ЗСУ немає.

Від початку дня бойовики 10 разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: Макс Левин

Протягом сьогоднішнього дня обстановка в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі залишалася відносно стабільною. Бойовики знизили кількість обстрілів позицій українських військових і взагалі не застосовували міномети та інше важке озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО у  Фейсбуці.

"Але якщо загалом уздовж лінії розмежування зберігалася тиша, то поблизу кількох населених пунктів все ще фіксувалися поодинокі випадки відкриття вогню з боку незаконних збройних формувань", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, в районі Авдіївської промзони бойовики кілька разів обстрілювали укріплення сил АТО з великокаліберних кулеметів і гранатомета. Також на Донецькому напрямку під вогнем зі стрілецької зброї виявилися опорні пункти ЗСУ біля Зайцевого і шахти Бутівка.

На Маріупольському напрямку терористи з великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції військових біля Лебединського та Широкиного.

На Луганському напрямку бойовики двічі били з гранатометів і стрілецької зброї по силах АТО в околицях Кримського.

"Загалом, від опівночі російсько-окупаційні угруповання 10 разів відкривали провокаційний вогонь. Втрат серед українських військових немає. Про зазначені факти порушення режиму тиші командування сил АТО поінформувало українську сторону СЦКК", - наголошується в повідомленні.

"Варто додати, що наші командири на лінії розмежування вживають усіх заходів щодо недопущення порушень режиму припинення вогню. В окремих районах відбуваються заходи з підготовки щодо відведення сил і засобів на певні ділянки", - додали в штабі.

Нагадаємо, українська сторона Тристоронньої контактної групи запропонувала провести відеоконференцію через порушення перемир'я.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram