ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група домовилася про "шкільне" перемир'я на Донбасі (оновлено)

Питання звільнення заручників залишається заблокованим.

Контактна група домовилася про "шкільне" перемир'я на Донбасі (оновлено)
Здание гостиницы в Минске, где собираются переговорщики
Фото: solydarnist.org

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі, так зване "шкільне" перемир'я, з 25 серпня.

Про це заявив представник РФ на переговорах Борис Гризлов, передає ТАСС.

"Головний результат: контактній групі вдалося погодити режим припинення вогню у зв'язку з початком нового навчального року з 25 серпня. Ми сподіваємося, що "шкільне" перемир'я буде дотримуватися відповідально і безстроково", - заявив він.

За словами Гризлова, російська сторона вимагала запровадити "механізм дисциплінарних заходів", які будуть застосовуватися до порушників перемир'я.

Оновлення. Звільнення заручників залишається одним з головних питань роботи Контактної групи, але як і раніше є не вирішеним. Про це повідомила у Фейсбуці Дарка Оліфер - прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

"Цей процес залишається заблокованим через неконструктивну позицію ОРДЛО: їхні представники хочуть звільнення 42 осіб, які не мають жодного стосунку до подій на Донбасі", - написала вона.

Оліфер підкреслила, що Контактна група за участю представників ОРДЛО, з урахуванням підтримки лідерів "Нормандської четвірки" підтверджує свою повну прихильність до безстрокового припинення вогню у зв'язку з початком навчального року з півночі 25 серпня 2017 року.

"Ми наполегливо вимагаємо від ОРДЛО припинити агресію і погрози щодо спостерігачів місії ОБСЄ і покарати на території ОРЛО винних у загибелі співробітника СММ ОБСЄ в квітні 2017 року", - додала прес-секретар.

Нагадаємо, 21 червня ТКГ домовилася про дотримання режиму тиші на час збирання врожаю, починаючи з 24 червня і до 31 серпня. Однак, так зване "хлібне перемир'я" було зірвано вже в перший день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram