ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат за добу

Зафіксовано 19 обстрілів.

Сили АТО не зазнали втрат за добу
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російсько-окупаційні угруповання 19 разів обстрілювали українські позиції на Донбасі. Сили АТО чотири рази відкривали вогонь у відповідь. Втрат серед українських військових немає.

Увечері незаконні збройні формування продовжили поодинокі обстріли позицій сил АТО. В районі Авдіївської промзони з 18:00 і до півночі бойовики тричі обстрілювали позиції військових, використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Близько 22:00 ворог випустив по українських укріпленнях чотири міни калібру 82 міліметри. Крім того, на Донецькому напрямку факти застосування противником зброї були зафіксовані в районі Шахти Бутівка, Майорська і Зайцевого, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку ввечері противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів на околицях Водяного і Широкиного.

На Луганському напрямку великокаліберний кулемет і стрілецька зброя бойовиків працювали неподалік Станиці Луганської.

Нагадаємо, вчора канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зажадали від президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на сході України. Лідери Німеччини і Франції заявили, що ситуація на Донбасі істотно не поліпшилася після того, як набули чинності домовленості про нове перемир'я.

23 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочене до початку нового навчального року.

25 серпня, першого дня нового перемир'я, було поранено трьох військових. 26 і 27 серпня сили АТО не зазнали втрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram