ГоловнаСуспільствоЖиття

Звільненому за агресію проти прихильника Порошенка журналісту ZIK запропонували роботу на ATR

Поведінка Лохвицького не порушувала принципів журналістської етики, вважає генпродюсер каналу.

Звільненому за агресію проти прихильника Порошенка журналісту ZIK запропонували роботу на ATR

Кримськотатарський телеканал ATR запропонував роботу звільненому за агресію проти прихильника президента Петра Порошенка журналісту телеканалу ZIK Костянтину Лохвицькому.

Про це інформує Детектор медіа з посиланням на повідомлення генпродюсера АТR Христини Бондаренко в Facebook.

Телеканал ATR вважає, що поведінка кореспондента телеканалу ZIK Костянтина Лохвицького не порушувала принципів журналістики і журналістської етики і не заслуговує звільнення.

"Лохвицький пройшов війну і був поранений під час боїв під Іловайськом. Зроблені ним в ефірі заяви під час "Ходи нескорених" не мали провокаційного чи образливого характеру. У країні, що воює, де тільки за офіційними даними загинуло щонайменше 10 тисяч українців, де більше 100 чоловік віддали свої життя під час Революції Гідності - подібна поведінка може бути виправданою, враховуючи атмосферу і тематику заходу", - написала Бондаренко.

Вона також попросила Лохвицького вийти на зв'язок з телеканалом ATR.

"Будемо раді бачити його в нашій команді!", - додала вона.

Як повідомлялося, телеканал ZIK звільнив журналіста Костянтина Лохвицького, який 24 серпня після військового параду виявив агресію проти людини з плакатом на підтримку президента Петра Порошенка. На думку телеканалу, він порушив стандарти журналістики, вступивши в перепалку з чоловіком, що відзначав День незалежності на київському Майдані.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2015 року єдиний в світі кримськотатарський телеканал ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого Криму, оскільки йому не видали російську ліцензію. З 17 червня 2015 року ATR веде мовлення з Києва.

Власник телеканалу - кримський татарин Ленур Іслямов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram