ГоловнаСуспільствоВійна

День в АТО: 11 обстрілів, утрат немає

Майже половина обстрілів - на півдні Донецької області. 

День в АТО: 11 обстрілів, утрат немає
Фото: facebook.com/ato.news

Від опівночі до 18:00  у суботу бойовики "ДНР" і "ЛНР", яких підтримує Росія, 11 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

"Сьогодні втрат серед бійців сил АТО внаслідок ворожих обстрілів не було", - йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку зафіксовано 5 збройних провокацій. Чотири з них противник, використовуючи озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, вчинив у районі Широкиного. Крім того, вночі з мінометів калібру 120 мм обстріляли оборонні укріплення в околицях Мар'їнки.

На донецькому напрямку незаконні збройні формування відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО поблизу Зайцевого, Пісків і двічі - у передмісті Авдіївки. Тут вони застосовували майже весь наявний у них спектр піхотного озброєння, а також великокаліберні кулемети і БМП.

На луганському напрямку противник виявляв свою активність лише в районі Бахмутської траси. Зокрема, близько полудня, бив по захисниках селища Кримського з автоматичних станкових гранатометів і мінометів калібру 82 мм.

Нагадаємо, що 7 липня бойовики 22 рази обстріляли позиції Збройних сил України, зокрема сім разів з мінометів і один - з танкових гармат. Двоє українських військових дістали поранення. Ще двоє військовослужбовців Збройних сил України зазнали бойових травм.

Крім того в результаті підриву біля КПВВ "Майорськ" загинув мирний мешканець, ще одна жінка з важкими мінно-вибуховими травмами була доправлена в лікарню.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram