ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, трьох поранено в понеділок на Донбасі

Зафіксовано 22 обстріли.

Двоє військових загинули, трьох поранено в понеділок на Донбасі
Фото: Макс Левин

Двоє українських військових учора загинули в результаті обстрілів на Донбасі, ще троє бійців сил АТО отримали вогнепальні поранення.

Упродовж минулої доби бойовики 22 рази застосовували зброю проти підрозділів ЗСУ. При цьому інтенсивність ворожого артилерійського вогню вздовж всієї лінії бойового зіткнення в понеділок відносно знизилася, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку бойовики застосовували зброю вісім разів. Зокрема увечері окупанти з 82-міліметрових мінометів обстріляли оборонні укріплення поблизу Водяного. Трохи пізніше загарбники застосовували там ручні протитанкові гранатомети. Біля Широкиного окупанти били з озброєння БМП. По позиціях військових біля Новотроїцького, Гнутового, Лебединського та Павлополя противник вів вогонь зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів. Вранці в районі Гнутового відбувся щільний артилерійський обстріл позицій сил АТО. Там, крім систем ствольної артилерії, бойовики використовували переносні реактивні пускові установки "Град-П" ("Партизан").

На Донецькому напрямку активізувалися снайперські групи противника на Світлодарській дузі. Увечері противник порушував перемир'я в південному передмісті Авдіївки, поблизу Опитного і в районі Майорська. Використовувалося піхотне озброєння, зокрема гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя. Усього на цьому напрямку зафіксовано сім ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку була така сама кількість фактів застосування російськими найманцями зброї. Артилерійське озброєння на цій частині лінії зіткнення противник вчора не використовував. Під вогонь окупантів з гранатометів і стрілецької зброї потрапили опорні пункти українських захисників неподалік Новозванівки, Станиці Луганської, Дінця, Жовтого і Валуйського. Крім того, ще до світанку поблизу Новотошківського "працював" ворожий снайпер.

В окремих випадках українські військовослужбовці були змушені відкривати вогонь.

Нагадаємо, в неділю бойовики 20 разів порушили домовленості про припинення вогню на Донбасі, в результаті двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram