ГоловнаСуспільствоВійна

Поліцейські Волновахи затримали на блокпосту отамана козаків "ДНР"

"Генерал-майор" керував "полком", який допомагав бойовикам.

Поліцейські Волновахи затримали на блокпосту отамана козаків "ДНР"
Фото: dn.npu.gov.ua

Поліцейські Волновахи затримали на блокпосту 66-річного отамана регіонального козачого об'єднання "ДНР".

Він прямував до Бердянська, щоб побачитися з другом. При перевірці виявилося, що житель Макіївки має посвідчення отамана "ДНР" і дозвіл на зберігання козацької зброї (шашки, кинджал і батоги).

"Було встановлено, що перед правоохоронцями - чинний генерал-майор регіонального козачого об'єднання "ДНР". Він розповів, що в 2011 році почав керувати полком, до складу якого входило 90 рядових козаків. У 2014 році, коли місто захопили окупанти, "козаки" приєдналися до терористів. В обов'язки полку входили охорона кордонів, спільні патрулювання на окупованій території. Крім того, отаман "зомбував" молодь, займаючись агітацією на підтримку влади фейкової республіки", - повідомляється на сайті поліції Донецької області.

Фото: dn.npu.gov.ua

Порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та приховання їх злочинної діяльності), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, у ніч на понеділок у пункті пропуску "Гоптівка" прикордонники Харківського загону виявили громадянина, у якого було два паспорти - громадянина України та громадянина Росії. Він віз із собою фото- і відеодокази участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram