ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, ще одного поранено з початку доби на Донбасі

Також отримав поранення житель Мар'їнки.

Військовий загинув, ще одного поранено з початку доби на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

Внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань на Донбасі в понеділок один український військовослужбовець загинув, ще одного поранено.

З початку доби бойовики сім разів відкривали вогонь. Не припинялися обстріли з важкого артилерійського озброєння, істотно активізувалися снайпери противника, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку окупанти двічі обстрілювали опорні пункти ЗСУ. Ще на світанку противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї і підствольних гранатометів поблизу Лебединського. Трохи пізніше незаконні збройні формування щільним вогнем з 152-мм артилерії накрили позиції у районі Гнутового.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування порушували перемир'я тільки у районі Світлодарської дуги - недалеко від Луганського двічі вели вогонь ворожі снайперські групи.

На Луганському напрямку проросійські бандформування три рази порушили режим припинення вогню - ще до світанку поблизу Новотошківського "працював" ворожий снайпер, а недалеко від селища Жовте бойовики вели вогонь з протитанкових гранатометів. Ближче до полудня, використовуючи стрілецьку зброю, ворог обстріляв один з опорних пунктів сил АТО у районі Дінця.

Крім того, сьогодні близько 10.00 зафіксовано неприцільний обстріл зі стрілецької зброї житлових кварталів прифронтового міста Мар'їнка. Одна з ворожих куль потрапила у 59-річного місцевого жителя. Пораненого чоловіка госпіталізували у місцеву лікарню.

Нагадаємо, в неділю бойовики 20 разів порушили домовленості про припинення вогню на Донбасі, у результаті двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram