ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовик намагався в'їхати в Україну з фото- і відеодоказами участі в НЗФ

У 59-річного чоловіка виявилися два паспорти - російський і український.

У ніч на понеділок у пункті пропуску "Гоптівка" прикордонники Харківського загону виявили громадянина, у якого було два паспорти - громадянина України та громадянина Росії. Він віз із собою фото- та відеодокази участі в незаконних збройних формуваннях на Донбасі.

"Під час проходження прикордонного контролю чоловік надав для перевірки паспорт громадянина України. Однак при цьому 59-річний чоловік помітно нервував. Тому надалі спільна прикордонно-митна оглядова група перевірила його сумку з речами, серед яких виявила ще і внутрішній паспорт громадянина РФ, фотографії із зображенням незаконних збройних формувань. Окрім того, серед речей було виявлено ноутбук з відео, на якому зафіксовано розстріл військовослужбовців ЗС України та фотографії наруги над державними символами України", - сказано в повідомленні на сайті Держприкордонслужби.

Затриманого передали СБУ. У спецслужбу і Нацполіцію направлено повідомлення для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК (створення терористичної групи, організації) і ст. 338 КК (наруга над держсимволікою).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram