ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено двох військовослужбовців

Бойовики 20 разів обстріляли позиції сил АТО.

За добу на Донбасі поранено двох військовослужбовців
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 20 разів порушили домовленості про припинення вогню на Донбасі, в результаті двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції у Фейсбуці.

Більшість обстрілів відбулися в темний час доби.

На Приморському напрямку бойовики випустили близько 25 снарядів зі 122-міліметрових артилерійських систем по позиціях ЗСУ в районі Водяного. Кілька разів зі стрілецької зброї терористи обстрілювали українських бійців у районі Лебединського. У районі Павлополя і Гнутового били з гранатометів, а біля Новотроїцького відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. Усього тут зафіксовано вісім збройних провокацій.

На Донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь сім разів. Порушення режиму припинення вогню відбувалося на ділянці від південного передмістя Авдіївки до околиць тимчасово окупованої Горлівки. По оборонних укріпленнях сил АТО в районі Зайцевого бойовики вели вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та озброєння БМП. З різних систем піхотного озброєння обстрілювали українських бійців у передмісті Авдіївки і на підступах до Кам'янки, а також неподалік Верхньоторецька. Поблизу Авдіївки також застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм.

На Луганському напрямку зафіксовано п'ять обстрілів. Ще до світанку і пізно ввечері бойовики з гранатометів і стрілецької зброї відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ в районі Станиці Луганської. З гранатометів обстрілювали укріплення військових поблизу Щастя і селища Жовте. А районі Бахмутської траси застосовували 120-міліметрові міномети, з яких били по захисниках Кримського.

Нагадаємо, 21 червня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі підтримала дотримання режиму тиші на час збирання врожаю, починаючи з 24 червня. Так зване "хлібне перемир'я" має тривати в період збору врожаю з 00:00 24 червня по 31 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram