ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала "мінера" станцій київського метро

Затриманий розповів, що за здійснення дзвінків йому заплатили з Росії.

СБУ затримала "мінера" станцій київського метро
Фото: Александр Рудоманов

Співробітники Служби безпеки затримали підозрюваного в неправдивому "мінуванні" станцій метрополітену "Мінська", "Оболонь", "Майдан Незалежності" і "Площа Льва Толстого" в Києві. Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України затримали зловмисника, який сьогодні зателефонував на "гарячу лінію" про мінування київського метрополітену. Після обіду на лінію "102" надійшло повідомлення про мінування станцій метрополітену "Оболонь" і "Мінська". А через годину знову надійшло повідомлення від тієї ж особи про мінування інших двох станцій метрополітену - "Майдан Незалежності" і "Площа Льва Толстого". Співробітники Київського управління СБУ оперативно встановили місце знаходження зловмисника та затримали його в одному з сіл Київської області", - йдеться в повідомленні.

Затриманий розповів, що за здійснення дзвінків йому заплатили з Росії.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 КК, санкція статті - позбавлення волі строком від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисник може бути засуджений від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, сьогодні вдень у Києві "мінували" кілька станцій метро. Джерело в поліції розповіло, що дзвінки про мінування надходили з міста Глеваха під Києвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram