ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові кинули "коктейль Молотова" в синагогу

На стінах іншої синагоги невідомі написали образливі висловлювання на адресу євреїв.

У Львові кинули "коктейль Молотова" в синагогу
Фото: zaxid.net

У чинну синагогу на вул. братів Міхновських у Львові кинули "коктейль Молотова". Інцидент стався 30 червня, але про це стало відомо тільки в понеділок, 3 липня, після повідомлення прес-служби Львовської міськради.

У міськраді заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв, і звернулися до правоохоронних органів, щоб максимально оперативно розслідувати ці дії.

"Львів завжди був, є і буде містом толерантним", - заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Крім цього випадку у Львові відбувся ще один акт вандалізму щодо євреїв - на стінах синагоги на вул. Шолом-Алейхема невідомі написали образливі висловлювання.Про це ZAXID.NET заявила директор Всеукраїнського єврейського благодійного фонду "Хесед-Ар'є" Адель Діанова.

За її словами, кинутий в синагогу на вул. Міхновських "коктейль Молотова" у вікно не потрапив. Він вдарився об стіну між вікнами, через що впав у двір, де і згорів. А на вул. Шолом-Алейхема, де є колишній будинок єврейської громади, написали "Геть жидівську владу" і "Жиди, пам'ятайте 1 липня", натякаючи на погроми, які відбувалися у Львові з 30 червня по 2 липня 1941 року, коли загинули 7 тис. євреїв.

Як наголошується, в ніч на 21 червня стався інший схожий акт вандалізму. Хулігани розмалювали меморіальну стелу на площі Синагог у центрі Львова, залишивши на стелі напис "White power", що є одним з гасел сучасних неонацистів, і свастику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram