ГоловнаСуспільствоПодії

У Закарпатській області демобілізований боєць АТО підірвав гранату в кафе

Важкі поранення отримав місцевий житель.

У Закарпатській області демобілізований боєць АТО підірвав гранату в кафе
Фото: 5.ua

У ніч на середу в селі Косівська Поляна (Рахівський район Закарпатської області) демобілізований боєць АТО підірвав гранату в кафе.

"Після півночі в місцевому барі засиділися троє місцевих жителів, між якими спалахнула сварка. Одного з чоловіків, який був п'яним і поводився не зовсім адекватно, вигнали з бару. Через кілька хвилин він повернувся з бойовою гранатою РГД і кинув її у відчинене вікно бару. У результаті вибуху важкі травми отримав 26-річний чоловік. З мінно-вибуховими пораненнями обох ніг і руки його доставлено в районну лікарню, зараз роблять операцію пораненому", - повідомив голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті.

За його словами, чоловіка, який кинув гранату, затримали гарячим слідом.

"Це 45-річний житель Косівської Поляни, учасник антитерористичної операції на сході країни Василь В., мобілізований до Збройних Сил України влітку 2015 року, 9 місяців провів у зоні бойових дій, а минулого року демобілізувався і повернувся додому. Як виявилося, у затриманого це не перший інцидент із застосуванням зброї. у 1990-му, ще солдатом Радянської армії, він з табельної зброї розстріляв караул (загинуло кілька людей), за що відсидів 10 років у в'язниці", - додав Москаль.

Нагадаємо, інциденти із застосуванням зброї, зокрема бойових гранат, в Україні останнім часом нерідкісні. Пов'язано це зокрема з тим, що озброєння із зони АТО потрапляє на мирну територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram