ГоловнаСуспільствоВійна

Доба на Донбасі минула без втрат

Ворожа міна калібру 120 мм знову влучила в житловий квартал Авдіївки.

Доба на Донбасі минула без втрат
Фото: Макс Левин

Сили АТО не зазнали втрат протягом бойових дій на Донбасі у вівторок, 16 травня.

Ситуація залишається складною, проте стабільною і контрольованою українськими військовими. Російсько-терористичні війська впродовж минулої доби 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України уздовж всієї лінії розмежування, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку гарячими точками залишалися ділянки в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового. Там бойовики ввечері обстрілювали позиції військових зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів. Біля Широкиного і Водяного бойовики також використовували озброєння БМП, а біля Павлополя - міномети калібру 82 мм. На північ, у районі Мар'їнки, стріляли з великокаліберних кулеметів, біля Красногорівки - з 82-міліметрових мінометів і протитанкового ракетного комплексу.

На Донецькому напрямку проросійські бандформування ввечері зосередили свій вогонь у районі Авдіївки. Її передмістя і деякі позиції на південь бойовики обстрілювали із заборонених Мінськими домовленостями 120-міліметрових мінометів і озброєння танка. Одна ворожа міна калібру 120 мм знову влучила в житловий квартал Авдіївки, але ніхто з місцевих жителів не постраждав. Біля Верхньоторецького противник бив із мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. По військових поблизу Новолуганського противник вів вогонь з озброєння БМП. А біля селища Травневе били зі 120-міліметрових мінометів.

На Луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано вісім епізодів застосування бойовиками зброї. Противник вів вогонь зі 120-міліметрових мінометів по укріпленнях поблизу Кримського, Трьохізбенки і Кряківки. Там само подекуди бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети і міномети калібру 82 мм. Один з опорних пунктів сил АТО біля Малинового противник обстріляв зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, вдень у вівторок штаб АТО спочатку повідомив, що бойовики частково зайняли так звану "сіру зону" в районі Пісків на Донецькому напрямку, але потім випустив спростування, а попереднє повідомлення видалив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram