ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі йде справжня війна, а не заморожений конфлікт, - Порошенко

З початку року в АТО загинули 69 військових, більш ніж 420 поранені.

На Донбасі йде справжня війна, а не заморожений конфлікт, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що на Донбасі йде справжня війна, а не заморожений конфлікт.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Sky News.

"Деякі намагаються називати це замороженим конфліктом. Наголошую, що він не заморожений, це - гаряча російська агресія проти моєї країни", - зауважив Порошенко.

Він також повідомив, що з початку року Україна втратила 69 військовослужбовців і ще більш ніж 420 були поранені.

"Хіба це заморожений конфлікт? Це - справжня гаряча війна. Це реальна агресія", - сказав президент, відзначивши, що на окупованій території перебувають понад 700 російських танків, більш ніж 1250 артилерійських систем, а також понад 300 ракетних систем залпового вогню.

Порошенко наголосив, що санкційний тиск на Росію необхідно продовжувати.

"Санкції - механізм, щоб тримати Путіна за столом переговорів. Путін платить високу ціну за санкції", -сказав президент.

Він також зазначив, що Росія веде "гібридну війну" і проти інших країн, яка включає елементи кібератак, фінансування популістів і антиурядові рухи для дестабілізації внутрішньої ситуації.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов раніше заявив, що Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни, яка загрожує не тільки Україні, а й іншим країнам Центральної і Східної Європи. Він також зазначив, що підрозділи РФ, дислоковані поблизу державного кордону, здатні впродовж 2-3 годин вторгнутися в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram