ГоловнаСуспільствоЖиття

Харків засипало рекордною кількістю снігу

У Запоріжжі через негоду закрили міжнародний аеропорт.

Квітнева заметіль засипала Харків рекордною кількістю снігу. Синоптики кажуть, що по області товщина снігового покрову місцями сягала 24 см. У центрі снігу трохи менше - до 18 см, передає ТСН.

Траси за містом засипало снігом. В основному автомобілі вже на літній гумі, тому аварійність зросла. Вранці 19 квітня в Харківській області мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою. Чотири пасажири автобуса загинули. Ще двох у важкому стані госпіталізували. Через негоду поліція частково обмежила рух вантажівок.

Негода знеструмила 90 населених пунктів області. У Харкові без світла опинилися тисячі приватних будинків і сорок багатоповерхівок. Вітром повалило понад тисячу дерев. Деякі падали на автомобілі - пошкоджено 12 машин.У Запорожжі через негоду закрили міжнародний аеропорт. Сильний дощ і мокрий сніг розмили злітно-посадкову смугу, вона непридатна для використання. Відновити рейси тут обіцяють тільки через тиждень.

У результаті негоди в Запоріжжі повалено понад чотириста дерев, пошкоджено автомобілі, лінії електропередач.

Через похолодання в місті призупинили заняття в школах. Влада видала розпорядження відновити теплопостачання лікарень і дитсадків.

Раніше повідомляли, що в Дніпропетровській області випала півторамісячна норма опадів за дві доби.

Через похолодання опалення увімкнули в Івано-Франківську, у Львові, Тернополі.

Місцева влада призупинили навчальний процес у школах Харківської області і Миколаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram