ГоловнаСуспільствоПодії

У харківському аквапарку отруїлися діти (оновлено)

Попередній діагноз - отруєння парами хлору.

У харківському аквапарку отруїлися діти (оновлено)
Фото: atn.ua

У п'ятницю, 10 березня, в Харківську обласну дитячу клінічну лікарню потрапили троє дітей (7, 11 і 15 років) з ознаками отруєння невідомою речовиною.

На сайті поліції йдеться, що інформація про це надійшла в Слобідський відділ поліції від чергового лікаря близько 19:15.

Діти з батьками прийшли в аквапарк святкувати день народження і під час купання їм стало погано.

Пізніше до лікарів звернулися батьки ще трьох дітей (8, 15 і 12 років).

Слідчим Слобідського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) Кримінального кодексу України.

Оновлення 13:50. На сайті Харківської ОДА повідомляється, що загалом за медичною допомогою після відвідин харківського аквапарку "Джунглі" звернулися близько 20 осіб, шістьох дітей поклали в лікарню.

"10 березня близько 7 ранку в «швидку допомогу» звернулися батьки двох дітей з симптомами отруєння. Обидві дитини відвідували аквапарк «Джунглі», яких не госпіталізували. Після 20:30 за допомогою звернулися відразу декілька сімей. У дітей були кашель, блювота, головний біль. Одного з них відразу госпіталізували в 1-шу обласну дитячу лікарню, інші від госпіталізації відмовилися. Але о 23:00 почали надходити повторні дзвінки, в результаті госпіталізували ще 5 дітей. Первинний діагноз - отруєння парами хлору. В аквапарк відразу виїхали оперативно-слідча група Головного управління Нацполіції в Харківській області, керівники департаментів цивільного захисту й оборонної та мобілізаційної роботи облдержадміністрації, в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА, представники ДСНС і Держпродпотребслужби", - розповів заступник голови ХОДА Олександр Скакун.

В аквапарку взяті забори води. За попередньою інформацією, її хімічний склад не відповідав нормам.

Нагадаємо, в квітні минулого року в одному з київських аквапарків потонула дитина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram