ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятьох військових поранено, одного травмовано за добу на Донбасі

Уночі російсько-окупаційні війська обстріляли тилові райони.

П'ятьох військових поранено, одного травмовано за добу на Донбасі
Фото: Макс Требухов

П'ятьох українських військових поранено, одного травмовано в зоні АТО в результаті обстрілів з боку російсько-окупаційних військ у четвер, 9 березня.

На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів противник обстріляв Красногорівку, Новотроїцьке, Водяне, Мар'їнку, Павлопіль і Богданівку. З гранатометів і стрілецької зброї - Лебединське, Старогнатівку, Тарамчук, Мар'їнку, Новогригорівку, Широкине, Чермалик, Водяне, Гнутове. Снайпер вів вогонь по Талаківці, повідомляє штаб АТО.

На Луганському напрямку з мінометів різних калібрів обстрілу зазнали Кримське, Новоолександрівка і Попасна, з гранатометів і стрілецької зброї - Новозванівка, Новоолександрівка і Станиця Луганська.

На Донецькому напрямку з мінометів різних калібрів загарбники обстрілювали Невельське, Майорськ, Авдіївку, Дачу і Луганське. З гранатометів і стрілецької зброї - Опитне, Кам'янку, Луганське, Піски, Невельське, Авдіївку, Зайцеве і Троїцьке. Зі стрілецької зброї - Майорськ. По Авдіївці і Зайцевому вогонь вели снайпери, а по Троїцькому - зенітні установки.

Усього зафіксовано 80 обстрілів.

З початком доби противник продовжив провокаційні обстріли сил АТО, в тому числі із застосуванням артилерії 152-міліметрового калібру. При цьому з другої до четвертої ночі вогонь вівся не тільки по передових позиціях ЗСУ, а й по тилових районах.

Найінтенсивніші обстріли з боку російсько-окупаційних військ велися з району населеного пункту Кіровськ. Позиції бойовиків розташовані на території місцевої школи. Такі дії противника мали на меті викликати вогонь у відповідь і звинуватити українську сторону в обстрілі мирного населення.

Нагадаємо, 8 березня втрат серед військовослужбовців в зоні АТО не було, однак троє цивільних отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram