ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві накрили два цехи з виробництва контрафактного алкоголю

Восени горілка "Пшенична" призвела до смерті кількох десятків людей.

СБУ виявила два цехи з виготовлення фальсифікованого алкоголю Києві.

Як наголошено на сайті спецслужби, виробництво контрафактного алкоголю "елітних брендів" містилося в промисловій зоні одного з районів столиці. Продукцію реалізовували гуртовим і роздрібним покупцям по всій Україні через логістичну компанію. За інформацією СБУ, до тіньового бізнесу можуть бути причетні співробітники правоохоронних органів.

Затримано 20 організаторів і працівників нелегального виробництва в різних регіонах країни. Під час обшуків у підпільних цехах співробітники спецслужби виявили контрафактний алкоголь більш ніж на 3 мільйони гривень і підроблені акцизні марки.

За висновками експертів, продукцію ділки виготовляли з неякісної сировини невідомого походження, яка могла становити загрозу для життя людей. Вживаються комплексні заходи для вилучення контрафактного алкоголю з торгових точок.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України.

На фото, оприлюдненому на сайті СБУ, на упаковці видно назву торгової марки "Пшенична". Фальсифікована горілка під цією назвою і інший контрафактний алкоголь стали причиною смерті понад 70 осіб в Україні восени минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram