ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики знову намагалися штурмувати Авдіївку, - штаб

Бій триває. Ситуація уточнюється.

Бойовики знову намагалися штурмувати Авдіївку, - штаб
Фото: Макс Левін

Бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військових у районі Авдіївки Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

Зазначають, що вранці терористи продовжили обстріли, застосовуючи реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", артилерію калібру 152 міліметри, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"Уночі окупанти вчинили спробу штурму наших позицій. Атака провалилася. Ворог відступив. О 7:00 російсько-окупаційні війська силами групи близько 30 осіб вчинили чергову спробу штурму. Противник був зупинений. Бій триває. Ситуація уточнюється", - повідомляють у штабі.

Як розповів спікер прес-центру Леонід Матюхін, Авдіївка не єдина точка на лінії розмежування, де сьогодні тривають обстріли, передає телеканал "112 Україна".

"Також по Пісках вогонь вів танк. На Маріупольському напрямку також танк по Красногорівці, 122-міліметрова артилерія, 120-міліметрові, 82-міліметрові міномети, гранатомети і стрілецька зброя. Також 122-міліметрова артилерія по Богданівці. По Водяному, Новогригорівці - гранатомети, стрілецька зброя. На Луганському напрямку також працювала 152-міліметрова артилерія. Вели вогонь по Гурбівці. Також по Кримському легше озброєння", - розповів він.

За його словами, на цей момент серед військових немає поранених, немає загиблих. Бійці АТО відкривають вогонь у відповідь на обстріл бойовиків всюди, де це необхідно. Спостерігачі місії ОБСЄ фіксують усі порушення режиму припинення вогню.

"Сподіваюся, що хоча б частину з того, що зараз відбувається в Авдіївці, фіксують. Я думаю, що навіть не частину. Напевне фіксують все. Але хотілося б, щоб нарешті на це почав реагувати світ", - додав Матюхін.

Нагадаємо, в результаті потужних обстрілів в Авдіївці в понеділок була перебита остання лінія електропостачання. Місто залишилося без води, без електрики і без теплопостачання. Через постійні обстріли ремонтні бригади не можуть взятися до роботи, хоча існує домовленість із бойовиками про припинення вогню.

Президент Петро Порошенко доручив провести засідання Контактної групи через загострення ситуації в Авдіївці. Крім того, Україна ініціювала відкрите засідання Радбезу ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram