ГоловнаСуспільствоВійна

Випускників військових кафедр, які не проходили службу, залучатимуть до АТО добровільно, - Генштаб

У Генштабі роз'яснили порядок призову на військову службу офіцерів запасу.

Випускників військових кафедр, які не проходили службу, залучатимуть до АТО добровільно, - Генштаб
Фото: Пресс-служба Генштаба ВСУ

Призваних офіцерів запасу, які закінчили кафедру військової підготовки, але не проходили військову службу, залучатимуть до проведення антитерористичної операції винятково на добровільній основі.

Про це йдеться в заяві прес-служби Генерального штабу ЗСУ в Фейсбуці.

"Але це залучення передбачає їхню підготовку, як військовонавченого ресурсу для того, щоб після звільнення зарахувати їх до оперативного резерву першої черги. Залучення до АТО буде здійснюватися винятково в добровільному порядку. Тобто ці офіцери запасу зможуть написати рапорти, якщо вони не захочуть міняти вид військової служби і в добровільному порядку підключитися до проведення АТО. Інший спосіб - це укладання контрактів. Після цього вони теж зможуть бути залучені до АТО", - повідомив заступник начальника головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Марк Андрусяк.

Він також наголосив, що грошове забезпечення таких офіцерів становитиме від 10 тис. гривень, окрім того, вони також отримуватимуть соціальний пакет і на час служби за ними буде зберігатися робоче місце.

"Головні критерії - вік до 43 років, придатність до служби за станом здоров'я, закінчили кафедру військової підготовки, не проходили військову службу... Вік - тому що законом передбачений граничний вік перебування на військовій службі - це 45 років", - пояснив Андрусяк.

Нагадаємо, Генштаб вирішив призивати на військову службу випускників військових кафедр, які не служили. Перший набір планують уже в лютому. Як пояснив начальник Генштабу Віктор Муженко, призиваючи на службу "офіцерів-строковиків", планують укомплектувати офіцерські посади - як первинних, так і на рівні органів військового управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram