ГоловнаСуспільствоПодії

Італійка намагалася вивезти з України готівкою €230 тис. і $783 тис.

Її зупинили митники в бізнес-терміналі аеропорту "Київ".

Італійка намагалася вивезти з України готівкою €230 тис. і $783 тис.
Фото: kyiv.sfs.gov.ua

У неділю в бізнес-терміналі аеропорту "Київ" співробітники митниці зупинили італійку, в багажі якої перебувала велика кількість готівкової валюти - 230 тис. євро і 783 тис. доларів США.

Як повідомляють на сайті київського управління ДФС, італійка збиралася вилетіти чартерним рейсом у Мілан. Під час проведення митних формальностей рентген-обладнання показало, що у валізі пасажирки є предмети, зовні схожі на готівку.

Жінка заявила, що це дипломатичний багаж, а у валізі - блокноти, а не гроші.

Під час перевірки було встановлено, що дипломатичного паспорта пані не має, а в багажі - велика кількість готівкової іноземної валюти. Гроші були в опечатаних коробках з-під взуття. Після виявлення готівки пасажирка заявила, що не знає, звідки вони в неї з'явилися.

З огляду на те, що пасажирка вибрала для проходження митного контролю спрощену лінію "зелений коридор", показавши цим, що речі, котрі вона перевозить, не підлягають письмовому декларуванню і не підпадають під встановлені заборони та обмеження, в її діях є ознаки порушення митних правил за ст.483 Митного кодексу України.

Митниця склала протокол про порушення митних правил, валюту вилучено. Матеріали справи будуть передані до суду для винесення рішення.

Дозволена сума переміщення валюти без декларування - 10 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram