ГоловнаСвіт

Голова МЗС Італії назвав санкції проти РФ з приводу Сирії "нездійсненними на практиці"

Це не допоможе людям в Алеппо.

Голова МЗС Італії назвав санкції проти РФ з приводу Сирії "нездійсненними на практиці"
Фото: investigator.org.ua

Ідея запровадження санкцій проти Росії у зв'язку із ситуацією в Сирії нездійсненна на практиці та у будь-якому разі ніяк не допоможе жителям Алеппо, які потерпають від авіаударів, заявив у понеділок голова МЗС Італії Паоло Джентілоні.

За повідомленням римських ЗМІ, він назвав варіант із санкціями "нереалістичним і нездійсненним на практиці", передає Інтерфакс-Україна.

"Крім того, це не допомогло б людям в Алеппо", - додав міністр.

П. Джентілоні висловив надію, що РФ зможе грати конструктивну роль у сирійському врегулюванні.

"Росія не повинна заради надання підтримки Асаду відмовлятися від будь-якої конструктивної ролі у вирішенні сирійської кризи", - пояснив він.

Нагадаємо, 19 вересня по гуманітарному конвою в околицях Алеппо було завдано авіаудару, в результаті якого загинули не менш ніж 20 осіб. Міноборони РФ традиційно заявило про непричетність російської авіації, але США і сирійські опозиційні угруповання звинуватили в атаці саме Росію.

Після цього почалися розмови про введення нових санкцій. Напередодні держсекретар США Джон Керрі також не виключив введення нових обмежень і пообіцяв, що Вашингтон визначиться із цим питанням протягом кількох днів.

Представники країн Європейського Союзу наразі не ініціювали нових санкцій щодо Росії через її дії у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram