ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція вилучила фальсифікованого алкоголю на 30 млн гривень у Дніпропетровській області

До організації злочинної схеми виявилися причетні працівники ДФС і посадові особи горілчаного заводу.

Співробітники Національної поліції в Дніпропетровській області викрили злочинну схему продажу фальсифікованого алкоголю, до якої причетні працівники фіскальної служби і посадові особи горілчаного заводу Харківської області.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

"Підприємство отримало певну кількість акцизних марок. Алкогольний бізнес вельми прибутковий, але для отримання ще більшого прибутку чиновники заводу задіяли протиправну схему збагачення, використовуючи корумповані зв'язки у фіскальній службі. Так, на заводі вироблялася лікеро-горілчана продукція, яка ніяк не враховувалася. Надалі пляшки маркірували марками акцизного податку України, які нібито були знищені як невикористані", - йдеться в повідомленні.

Фото: npu.gov.ua

Щоб замаскувати факт використання невідповідної акцизної марки, зверху наліплювали додаткову етикетку з різними позначеннями. Готову до реалізацію продукцію розповсюджували на території області.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу.

У цій справі провели 13 санкціонованих обшуків на території двох областей (Дніпропетровської та Харківської), під час яких вилучили понад 590 тис. пляшок, загальна вартість яких становить близько 30 млн гривень. Також поліцейські вилучили понад 1 млн гривень готівки.

Нагадаємо, станом на 20 жовтня, число жертв отруєння сурогатним алкоголем в Україні зросло до 65. Люди почали помирати від отруєння сурогатною горілкою 21 вересня. Спочатку смерті зафіксували тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

7 жовтня в Дніпропетровській області одна людина померла і семеро були госпіталізовані через отруєння сурогатним алкоголем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram