ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала "мінера" столичного метро

Чоловік пояснив поліцейським, що в такий спосіб хотів висловити протест.

Поліція затримала "мінера" столичного метро
Фото: Макс Левин

Поліція затримала чоловіка, підозрюваного в неправдивому повідомленні про мінування станції метрополітену "Петрівка" в Києві.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"Мінером" виявився місцевий житель, 1979 року народження. Чоловік пояснив поліцейським, що в такий спосіб хотів висловити протест.

На слід "жартівника" поліції допомогли вийти перехожі, які, проходячи повз таксофон, почули, як невідомий чоловік у своїй розмові погрожує замінуванням.

У поліції з'ясували, що в затриманого є проблеми з психічним здоров'ям. У розмові з правоохоронцями він також заявив, що причетний і до вчорашнього "мінування" станції метро "Героїв Дніпра".

"Зараз вирішують питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності, згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, передбачено до шести років позбавлення волі", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, сьогодні станцію столичного метро "Петрівка" закривали через повідомлення про мінування. В неділю закривали станцію метро "Героїв Дніпра" на Оболоні, яка останнім часом часто стає місцем масових протестів через спірне будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram