ГоловнаСуспільствоПодії

П'ятеро людей померли від паленої горілки в Миколаєві

У крові в усіх померлих виявлено метанол. 

П'ятеро людей померли від паленої горілки в Миколаєві
Фото: pohnews.org

У селищі Тернівка, яке адміністративно є частиною Центрального району міста Миколаїв, протягом останнього тижня від отруєння сурогатами алкоголю померли п'ятеро людей.

Про це повідомляє місцевий сайт "Новини-N".

Перші постраждалі почали надходити до лікарні швидкої допомоги (ЛШМД) ще 21 вересня.

"Увечері того самого дня дружина привезла в лікарню свого чоловіка. Власне, живим вона його не довезла - чоловік помер дорогою до лікарні. Жінка також перебувала в нетверезому стані, однак від медичної допомоги відмовилася, заявивши що почувається нормально. Наступного дня вона померла у себе вдома", - йдеться в повідомленні.

24 вересня було ще дві смерті. Одного з хворих також привезли в ЛШМД, однак, потерпілий уже перебував у стані коми і помер через годину після приїзду в лікарню. Цього ж дня померла ще одна жінка. Через день ще одна смерть - помер чоловік.

Усього на сьогодні офіційно підтверджено п'ять смертних випадків. У всіх померлих, за попередніми даними, виявлений метанол - зазвичай його називають "деревний спирт". Де вони могли його випити - не відомо. Як стверджують родичі померлих, багато хто з них вживали десь горілку "на розлив".

Правоохоронці відправили відібраний матеріал на хімічну експертизу. Тим часом, жителі Тернівки повідомили вже про сім смертних випадків від отруєння сурогатами алкоголю.

Нагадаємо, з 22 вересня в Харківській області було зареєстровано декілька десятків випадків отруєння горілкою. 

Загинули 13 людей, 22 залишаються в лікарнях. Жертви отруєння - із сіл в декількох районах області. Горілку вони купували в місцевих магазинах.

Крім того, п'ятеро жителів Лиману Донецької області загинули від паленого коньяку.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram