ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики порушили режим тиші на Луганському напрямку

Терористи обстріляли Новоолександрівку, провокуючи військових на вогонь у відповідь.

Бойовики порушили режим тиші на Луганському напрямку
Фото: warfiles.ru

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі контрольована. З початку доби зафіксовано лише один випадок порушення режиму тиші з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

"Станом на 18:00 на Донецькому, Маріупольському та Луганському напрямках "режим тиші" зберігається", - повідомляють у штабі.

Відзначається, що на Луганському напрямку з півночі і до 11:30 зберігався режим тиші. Але близько полудня терористи обстріляли Новоолександрівку зі стрілецької зброї, провокуючи такими діями українських військовослужбовців на вогонь.

"ЗСУ неухильно дотримуються Мінських угод і на провокації не відповідають, вогонь у відповідь не відкривають", - зауважили в штабі.

При цьому наголошується, що військові готові адекватно відреагувати на будь-який розвиток ситуації. "На сьогодні визначені загрози, напрямки і ймовірний характер дій противника", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на засіданні Контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про припинення вогню з півночі 31 серпня у зв'язку з початком нового навчального року. Про це було заявлено в присутності представників сепаратистів. Однак того ж дня було зафіксовано 25 обстрілів і українська сторона ініціювала строкову скайп-конференцію. Під час засідання сторони знову підтвердили необхідність припинення вогню, але вже з 12:00 1 вересня почала надходити інформація про обстріл з боку бойовиків.

При цьому, за інформацією штабу АТО, на передових позиціях перебували журналісти російських телеканалів для можливої фіксації "порушення режиму тиші українською стороною".

1 вересня режим тиші зберігався, але з полудня почали надходити повідомлення про неприцільні обстріли позицій сил АТО з боку терористів.

Бойовики 6 разів відкривали прицільний вогонь по позиціях сил АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram