ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліцейський спецназ КОРД поповнили 35 бійців

Спецназівці відбуватимуть службу в Житомирській і Одеській областях.

Поліцейський спецназ КОРД поповнили 35 бійців
Фото: mvs.gov.ua

У п'ятницю, 2 вересня, 35 бійців підрозділу спеціального призначення Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки і відбуватимуть службу в Житомирській і Одеській областях.

Про це повідомляється на сайті МВС.

Всі бійці пройшли навчання за програмою американської тактичної підготовки поліцейських груп спецпризначення SWAT. Завданнями КОРД стане звільнення заручників і здійснення силової підтримки інших підрозділів поліції, а в разі потреби бійці візьмуть участь в антитерористичній операції.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе висловила подяку інструкторам і американським колегам за підтримку і участь у професійній підготовці бійців. У заході також взяли участь голова МВС  Арсен Аваков, заступник голови Нацполіції Олексій Руденко та надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович.

Фото: mvs.gov.ua

"Наша реформа - це крок за кроком зміни від старої міліції до нового порядку. Ви - одні з тих 140 чоловік на всю країну, які пройшли важку підготовку і стали елітою наших підрозділів. Сьогодні я дуже радий за Житомирську та Одеську області та буду чітко розуміти, що там у мене є тил у вигляді вас. Хочу, щоб кожен з вас став прикладом для своїх колег. Я на вас дуже розраховую і чекаю ефективних дій", - зазначив Аваков.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, в травні спецназ КОРД отримав новий бронеавтомобіль "Варта".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram