ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Хлопчику-переселенцю з Горлівки потрібна допомога на лікування раку

Дитина страждає від саркоми і гепатиту, мати потребує допомоги і житло

Хлопчику-переселенцю з Горлівки потрібна допомога на лікування раку

10-річному Кирилу Жигалку з окупованої сепаратистами Горлівки Донецької області потрібне дороге лікування від саркоми. Про це LB.ua повідомила Лариса Лавренюк, керівник благодійного фонду "Краб".

Наприкінці 2013 року дитині поставили діагноз "саркома Юінга н/3 правої великогомілкової кістки". Відтоді Кирило лікується у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку.

"Уже два роки Кирило живе в медичних маніпуляціях. Численні хіміотерапії, операція, нарощування шкірного сегмента, коли ноги зшиті між собою, лікування гепатиту", - написала Лавренюк.

Мама Кирила Наталія оформила статус переселенця і на час лікування сина перебуває у Києві (точніше, в Білій Церкві, де БФ "Краб" орендує для таких матерів, як вона, спільний дім). Однак вдома у Наталії залишився молодший син - доводиться повертатися в Горлівку. На жаль, батько не бере участі в забезпеченні сім'ї.

Сім'я шукає квартиру для оренди в Києві за прийнятною ціною, щоб можна було переїхати.

"Стан Кирила вимагає постійного якісного медичного супроводу - руйнуються кістки, треба лікувати гепатит", - зазначила коорданатор фонду.

В місяць на лікування хлопчика потрібно до 5 тис грн. БФ "Краб" просить допомогти у порятунку дитини.

Карта для допомоги: Ощадбанк 5104 7700 1940 6992. Отримувач: Жигалко Наталя Олександрівна.

Тел. для довідок: 093-320-50-02 (мама Наталія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram