ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова РПЦ вперше зустрінеться з Папою Римським, щоб поскаржитися на УГКЦ

Москва боїться захоплення греко-католиками "традиційно православних земель"

Голова РПЦ вперше зустрінеться з Папою Римським, щоб поскаржитися на УГКЦ
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск стане першим керівником Католицької церкви, який зустрінеться з головою Російської православної церкви.

Як повідомляє BBC, патріархи зустрінуться на Кубі, куди Франциск заїде на шляху до Мексики. "Интерфакс" у свою чергу пише, що голова РПЦ Кирило їде з патріаршим візитом до Латинської Америки.

Зустріч складатиметься з особистої бесіди в міжнародному аеропорту в Гавані і завершиться підписанням спільної декларації, розповів голова синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон.

Переговори стосуватимуться в тому числі Української греко-католицької церкви. Кирило, зокрема, збирається скаржитися на "розгром уніатами [греко-католиками] трьох єпархій Московського патріархату у Західній Україні, перенесення центру Української греко-католицької церкви зі Львова до Києва, наполегливе бажання цієї церкви залишити за собою статус патріархату, поширення місії УГКЦ на традиційно православні землі Східної та Південної України, підтримку уніатами розкольників [УПЦ Київського патріархату]".

Нагадаємо, що наприкінці січня Кирило поставив ультиматум голові Константинопольської православної церкви Варфоломію, пригрозивши припинити будь-яке подальше міжнародне співробітництво, якщо УПЦ Київського патріархату отримає канонічний статус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram