ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Порошенко попросить перевірити будівництво "Охматдиту"

Президент вимагає провести медичну реформу

Порошенко попросить перевірити будівництво "Охматдиту"
Новый корпус Охматдета
Фото: architector.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що новий корпус дитячої лікарні "Охматдит" в Києві мусять побудувати.

"Я вважаю, що після тих скажених інвестицій, які вкладали в "Охматдит", буде абсолютно безвідповідальним не прискорити завершення будівництва та введення в експлуатацію, тому що це заморожування величезної кількості мільярдів грошей платників податків", - сказав він на прес-конференції.

При цьому президент повідомив, що попросить правоохоронні органи розслідувати, чи були зловживання у будівництві корпусу.

"Я впевнений у тому, що чинні процедури значно звужують можливість корупції, а розслідування попередніх зловживань... Я звернуся до відповідних правоохоронних органів для того, щоб вони провели аналіз цих зловживань, якщо вони були", - повідомив Порошенко.

При цьому президент сказав, що при всій важливості "Охматдиту" концентруватися потрібно на реформу системи охорони здоров'я в цілому.

"Охорона здоров'я - це не ліжко і не тільки устаткування. Ця зміна взаємин між пацієнтом і лікарем. Це кардинально нова система страхової медицини. Це система захисту малозабезпечених шляхом механізму страхових субсидій. Але якщо ти не надаєш послуги, ти не отримуєш грошей. Якщо ти надаєш якісні послуги, то держава і страхова система забезпечать тобі стимулювання розвитку", - зазначив президент.

За словами Порошенка, у першому півріччі 2016 року він чекає серйозних дискусій з приводу медичної реформи.

"Відкладати її не можна, і я не дам це зробити. Я вважаю, що наразі ми втрачаємо час", - резюмував він.

Нагадаємо, будівництво нового сучасного корпусу "Охматдиту" зупинилося восени 2013 року через відсутність фінансування.

9 листопада між замовником будівництва нового корпусу "Охматдиту" - держпідприємством "Укрмедпроектбуд" - і переможцем відкритого конкурсу ТОВ "Альтіс-Констракшн" було підписано угоду генерального підряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram