ГоловнаСуспільствоВійна

Проект Мореля про амністію на Донбасі почнуть обговорювати в січні

Поки не проводилося жодних дискусій з приводу цього документа

Проект Мореля про амністію на Донбасі почнуть обговорювати в січні
Фото: EPA/UPG

Документ про амністію учасників бойових дій на Донбасі є неофіційним, його підготував координатор робочої групи з політичних питань Тристоронньої контактної групи П'єр Морель виключно під власною редакцією.

Про це заявили в Офісі спецпредставника голови ОБСЄ Мартіна Сайдіка, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Наразі не проводилося жодних дискусій з приводу цього документа, а тим більше - його узгодження і в робочій групі, і в Тристоронній контактній групі загалом", - наголошено в роз'ясненні.

В офісі спецпредставника голови ОБСЄ додали, що "посол Сайдік однозначно заявив у Мінську, що дискусії з цього питання в робочій групі з політичних питань, очолюваній координатором послом Морелем, почнуться тільки в січні 2016 року".

Нагадаємо, Мінські угоди зобов'язують Україну "забезпечити помилування й амністію шляхом набуття чинності закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце в окремих районах Донецької та Луганської областей України".

15 грудня в Мінську Сайдік заявив, що неофіційний робочий документ про амністію учасників бойових дій на Донбасі сформовано і його треба обговорити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram