ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянин отримав 4,6 року в'язниці за неправдиві повідомлення про мінування

У вересні чоловік "замінував" чотири будинки

Киянин отримав 4,6 року в'язниці за неправдиві повідомлення про мінування
Фото: Newsru.com

Шевченківський районний суд Києва засудив місцевого жителя до 4,6 року позбавлення волі за неправдиві повідомлення про мінування будинків у столиці.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Києва.

"35-річного киянина визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) та засуджено до 4,6 років ув’язнення", - йдеться в повідомленні.

2 вересня обвинувачений зателефонував з телефонного автомата на лінію "102" і повідомив, що два житлові будинки на вул. Воровського заміновано. Годиною пізніше цей же чоловік вже з власного мобільного телефону знову зателефонував до правоохоронних органів та повідомив про "замінування" ще двох будинків на тій же вулиці.

Жодних вибухонебезпечних пристроїв чи предметів правоохоронці не виявили.

Під час постановлення вироку суд врахував позицію державного обвинувача, а також те, що зловмисник вже був раніше засуджений до умовного покарання за вчинення аналогічного злочину.

Раніше суд першої інстанції засудив 30-річного чоловіка до двох років в'язниці за неправдиве телефонне повідомлення про мінування Запорізької атомної електростанції.

Нагадаємо, від початку року Служба безпеки встановила 56 "телефонних терористів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram