ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні АТО знешкодили три схованки зі зброєю і гранатами

Вилучено гранати, тротилові шашки, протипіхотні міни

У зоні АТО знешкодили три схованки зі зброєю і гранатами
Архив

Співробітники Служби безпеки України в районі проведення АТО виявили та знешкодили три схованки із засобами ураження. Про це повідомляє прес-центр відомства.

"За місцем розташування однієї з частин ЗСУ у м.Лисичанськ співробітники об'єднаного штабу знайшли 10 протипіхотних мін МОН-50. Під час проведення оперативних заходів було встановлено, що інша частина арсеналу прихована поблизу с. Марківка Луганської області", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті спецслужби в суботу.

З місця огляду співробітники СБУ вилучили ще 2 протипіхотні міни МОН-50, автоматичну зброю, понад 3 тисячі набоїв різного калібру, понад 3 кг тротилу, близько трьох десятків гранат, гранатомети РПГ-7В, РПГ-22, РПГ-26, постріли до них і пульти дистанційного управління.

Днем пізніше оперативники виявили ще одну ретельно замасковану схованку із засобами ураження поблизу с. Первомайське Володарського району Донецької області. З неї вилучили тротилові шашки, 7 гранат, електродетонатори, запали і набої до автомата.

Цього ж дня у районі н.п. Іванград Артемівського району Донецької області було виявлено схрон в одній із печер. У ньому, крім гранат, запалів та тротилових шашок, зберігалась пластина динамічного захисту з вмістом пластикової вибухівки; різьбові електродетонатори, саморобні запалювальні трубки, а також шматок мапи із зображенням м. Горлівка Донецької області та бланк перепустки одного з координаційних центрів з відтиском мокрої печатки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram