ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко: Обрання України до Ради Безпеки ООН дає нові можливості для захисту суверенітету

Президент привітав українців з обранням України членом Ради Безпеки ООН

Порошенко: Обрання України до Ради Безпеки ООН дає нові можливості для захисту суверенітету
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Обрання України непостійним членом Ради Безпеки ООН на 2016-2017 роки є свідченням міжнародної підтримки і дає нові можливості для захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої країни.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у Фейсбуці.

"Нам це вдалося! Україна - член Ради Безпеки ООН. Результати голосування переконливо довели моє твердження про створення глобальної проукраїнської коаліції. Це відкриває перед Україною нові можливості для захисту суверенітету і територіальної цілісності", - заявив Порошенко.

"Україна в Радбезі ООН - це глобальна підтримка проукраїнської коаліції. Кожен голос на підтримку обрання України - це голос за суверенітет і територіальну цілісність нашої країни", - написав Президент у Твіттері.

Нагадаємо, сьогодні країни-члени ООН обрали Україну непостійним членом Ради Безпеки ООН. За це рішення проголосували 177 країн-членів ООН при 118 необхідних. Зазначимо, що в цьому році конкуренції за місця непостійних членів не було. Україна, Єгипет, Японія, Сенегал і Уругвай претендували на п'ять вакантних місць і, відповідно, зайняли їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram