ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ завершили третю хвилю демобілізації

Призваних за мобілізацією рік тому відпустили додому.

ЗСУ завершили третю хвилю демобілізації
Архив
Фото: Макс Левин

Завершено демобілізацію військовослужбовців Збройних Сил України, призваних під час третьої хвилі часткової мобілізації (липень-вересень 2014 року).

Про це повідомила на брифінгу начальник управління преси та комунікації Міністерства оборони Оксана Гаврилюк. Текст доступний на сайті Міноборони.

"У Збройних Силах України завершилася демобілізація військовослужбовців, призваних протягом третьої черги часткової мобілізації. Зараз на військовій службі залишаються тільки військовослужбовці, які перебувають на лікуванні та реабілітації в медичних установах, а також з інших поважних причин", - сказала вона. Гаврилюк нагадала, що після демобілізації військовослужбовці отримують виплату одноразової грошової допомоги. Її розмір розраховують на підставі постанови Кабміну №460 від 17 вересня 2014 року і становить 4% від місячного грошового забезпечення за кожен повний календарний місяць служби.

Військовослужбовці, призвані за мобілізацією, можуть укласти контракт для подальшого проходження військової служби в ЗСУ.

Нагадаємо, протягом шостої хвилі мобілізації на службу пішло 210 тис. українців. 35 тис. прийшло у Збройні Сили добровольцями.

Загальна кількість бійців, які брали або беруть участь у антитерористичній операції, становить майже 108 тис. осіб. 93 тис. осіб є безпосередніми учасниками бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram