ГоловнаСуспільствоВійна

День у зоні АТО минув спокійно

Стрілянина в Донецьку не призвела до відновлення обстрілів.

День у зоні АТО минув спокійно
Фото: Макс Левин

У понеділок у зоні проведення антитерористичної операції збройних провокацій з боку терористів не було.

Українські військові займаються інженерним обладнанням позицій, очищенням територій від вибухонебезпечних предметів, повідомляє прес-центр АТО.

агадаємо, з 1 жовтня на Донбасі був зафіксований один обстріл. 7 жовтня в районі Троїцького бойовики "ЛНР" здійснили два постріли по позиціях українських військових з ПТУР. У результаті було поранено чотирьох військовослужбовців.

10 жовтня сепаратисти "ДНР" звинуватили українських військових у танковому обстрілі будинку на околиці Донецька і обстрілі села Веселе в аеропорту Донецьк. У результаті обстрілу нібито загинув один цивільний (у Донецьку), один бойовик (у Веселому). Нібито були поранені ще один мирний житель і два бойовики. У будинку, що потрапив під обстріл в Донецьку, розташована база підрозділу "Сомалі", ватажок якого - Гіві.

Сили АТО відкинули звинувачення.

Місія ОБСЄ у своєму звіті  підтвердила влучення невпізнаного снаряда в будинок у Донецьку, але констатувала відсутність постраждалих. У Веселому спостерігачі побачили свіжий слід від влучення мінометного снаряда, кров і людські останки навколо зони влучення. Бойовики "ДНР" повідомили, що загинув один їхній товариш і двоє отримали поранення. Після аналізу вирви глибиною 10 см і діаметром 35 см СММ ОБСЄ дійшла висновку, що причиною її утворення стало влучення снаряда піхотного міномета, ймовірно калібром 60 мм. Через великий вхідний кут влучення СММ не змогла встановити напрямок вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram