ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" звинуватила Україну в обстрілі околиць Донецька і села біля аеропорту (оновлено)

Три дні тому бойовики атакували позиції українських військових у районі Троїцького.

Терористична організація "ДНР" звинуватила Збройні Сили України в обстрілі 9-поверхівки на околиці Донецька з танка.

Як повідомляє сепаратистський сайт "ДАН" з посиланням на представника "Міноборони ДНР", "українські силовики обстріляли Київський район столиці ДНР, на вулиці Злітній зафіксовано займання  9-поверхового будинку". У результаті обстрілу нібито загинула одна людина і одного було поранено.

"Не менш ніж півтора години тому (тобто близько 15:30, - LB.ua) українські силовики здійснили танковий обстріл Київського району міста. Зараз горить 9-поверхівка", - цитує видання "голову" Куйбишівського району Донецька Івана Приходька.

Будинок розташовано на вулиці Злітній, 11-А.

При цьому пожежа, судячи з фотографій у соцмережах, виникла у квартирі, що виходить вікнами на Донецьк, а не на контрольоване ЗСУ Опитне. До підконтрольного армії селища по прямій - близько 4 кілометрів.

Фото: twitter.com/roman_primorye

Горить білий балкон на сьомому поверсі
Фото: google.com.ua
Горить білий балкон на сьомому поверсі

Оновлення. Один з ватажків "ДНР" Едуард Басурін заявив, що під обстріл потрапило також село Веселе, розташоване на заході від зруйнованого термінала аеропорту "Донецьк". "Двоє військових поранені, один убитий у селищі Веселе. Вогонь вівся з боку Пісків. По селищу Веселе зафіксовано влучення з мінометів калібру 80 мм. 9-поверхівка в Київському районі міста була обстріляна з мінометів калібру 120 мм", - заявив Басурін.

Нагадаємо, починаючи з 1 жовтня, в зоні АТО зафіксували один обстріл українських військових. 7 жовтня в районі Троїцького бойовики "ЛНР" здійснили два постріли по позиціях українських військових з ПТУР. У результаті було поранено чотирьох військовослужбовців - уродженців Київської, Сумської та Харківської областей. Двоє бійців отримали легкі поранення, двоє - середньої тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram