ГоловнаСуспільствоЖиття

Промзону біля Петрівки віддадуть під забудову

На 80 гектарах зараз працюють лише 8 із 45 підприємств.

На території Подільсько-Куренівського промислового району в Києві протягом п'яти років буде побудовано 180 тис. кв м житла з об'єктами соціальної інфраструктури.

Це передбачено детальним планом території (ДПТ) реконструкції промислового району "Подільсько-Куренівський" у межах вулиць Семена Скляренка, Куренівської, провулка Куренівський, проспекту Московський. За цей план на засіданні Київради в четвер проголосували 62 депутати.

Площа території в межах ДПТ становить 80 га, з яких: квартали багатоквартирної забудови - 8,2 га, ділянки установ і підприємств обслуговування - 16,67 га, зелені насадження - 7,88 га, вулиці в межах червоної лінії - 16,67 га; території забудови іншого призначення (офіси, виробництва, склади, курортна і оздоровча забудова) - 31,01 га.

У кварталі житлової забудови буде побудовано школу і дитячий садок.

Як передає "Інтерфакс-Україна", директор ТОВ "Терра Проджект" (компанія, яка розробляла ДПТ) Євген Лешанський повідомив, що на цей час на зазначеній території розташовано 45 промислових підприємств, з яких реально працюють лише 8, решта здають приміщення в оренду або займаються непрофільною діяльністю, діючи як склади і бази . Всього на цих підприємствах працюють 580 чоловік.

Інвестором розробки ДПТ виступив Домобудівний комбінат №4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram