ГоловнаСуспільствоВійна

Росіянина, який воював за ЛНР, судитимуть, - ГПУ

Росіянин у квітні прибув на непідконтрольну українській владі територію і брав участь у боях за ЛНР.

Росіянина, який воював за ЛНР, судитимуть, - ГПУ
Фото: www.segodnya.ua

Генеральною прокуратурою України направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо громадянина Російської Федерації за фактом участі та сприяння ним у діяльності терористичної організації ЛНР.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Зазначена особа звинувачується в незаконному носінні, зберіганні та придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, а також у порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, за попередньою змовою групою осіб, за ч. 1 ст. 258- 3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї ) КК України", - йдеться в повідомленні.

Під час слідства встановлено, що в квітня 2015 року громадянин РФ прибув на територію Луганської області, не підконтрольну українській владі, де увійшов до складу ЛНР і брав участь у збройному опорі проти правоохоронних органів та Збройних сил України, задіяних у проведенні АТО.

Під час виконання розвідувального завдання вказаний громадянин РФ був затриманий військовослужбовцями ЗСУ. При цьому у нього вилучено 4 магазини до автомата АК-74 з патронами в кількості 81 шт., гранату РГД-5 і рацію.

Стосовно обвинуваченого судом обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше українські прикордонники затримали на контрольному пункті "Березове" в Донецькій області бойовика, який приїхав воювати на Донбас з Республіки Саха (Якутія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram