ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко нагородив загиблих співробітників мобільної групи Галущенка і Жарука

Президент підписав указ про нагородження 61 військового та правоохоронця

Порошенко нагородив загиблих співробітників мобільної групи Галущенка і Жарука
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення державними нагородами України 61 військовослужбовця та співробітника правоохоронних органів.

Як повідомляє офіційний сайт президента, посмертно удостоєні ордена "За мужність" борці з контрабандою в зоні АТО волонтер Андрій Галущенко і співробітник фіскальної служби Дмитро Жарук.

Також нагороди отримали 26 військовослужбовців Міністерства оборони, більшість з яких - десантники аеромобільних бригад, які отримали поранення під час бойових дій у 2015 році. З них трьох нагородили посмертно.

Також нагороди отримали 33 бійці Нацгвардії і співробітники МВС, які отримали поранення під час бойових дій, починаючи з серпня 2014-го по червень 2015 року. З них 11 нагороджено посмертно.

Також орденом Богдана Хмельницького нагороджено начальника травматологічного відділення 1467-го військового шпиталю, підполковника медичної служби Дениса Закусилова. З 25 по 29 серпня 2014 року він організував роботу медпункту у районі бойових дій біля Іловайська. Під час виходу з "Іловайського котла" він потрапив у засідку, отримав поранення, але далі надавав медичну допомогу. Пізніше підполковник Закусилов потрапив у полон, в якому перебував 36 діб. Після звільнення військовий лікар проходив тривалий курс лікування.

Нагадаємо, Андрій Галущенко і Дмитро Жарук загинули 2 вересня в районі міста Щастя Луганської області під час патрулювання зони розмежування у складі мобільної групи з боротьби з контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram