ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обмежують доступ до окупованих територій, - ОБСЄ

У ДНР вибудували високі стіни, за якими не видно наявності артилерії чи бронетехніки.

Бойовики обмежують доступ до окупованих територій, - ОБСЄ
Фото: Макс Требухов

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вказує, що представники ДНР обмежують доступ на деякі підконтрольні їм території Донецької області.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, опублікованому на офіційному сайті організації.

Зокрема 13 вересня в контрольованій ДНР Макіївці (11 км на північний схід від Донецька), спостерігачі помітили "три ділянки з високими стінами в різних місцях - одна в населеній місцевості, дві інші - в промислових зонах, їх охороняли озброєні люди в уніформі військового типу".

"Через високі стіни СММ не змогла підтвердити наявність артилерії чи бронетехніки всередині. Біля воріт однієї ділянки СММ побачила напис "Батальйон "Восток" і прапор ДНР", - йдеться у звіті.

Крім того, ОБСЄ повідомляє, що 12 вересня на контрольно-пропускному пункті в підконтрольному селищі Донецьке (49 км на північний захід Луганська) командування ЛНР відмовило СММ в доступі до н.п. Жолобок (48 км на північний захід від Луганська), пославшись на проблеми безпеки. "Моніторинговій місії довелося розвернутися", - йдеться у звіті.

"11 вересня на контрольно-пропускному пункті в місті Кіровськ (50 км на північний захід від Луганська) озброєний представник ЛНР зупинив СММ на 20 хвилин і пропустив спостерігачів тільки після того, як порадився зі своїм "куратором", - зазначають в ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що Україна зараз має хорошу можливість вирішити конфлікт на Донбасі політичним шляхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram