ГоловнаСуспільствоОсвіта

Новий фонд K.Fund почне фінансування проектів на стику освіти та економіки

Таке фінансування засновник Василь Хмельницький називає більш ефективним

Новий фонд K.Fund почне фінансування проектів на стику освіти та економіки
Фото: focus.ua

Український підприємець, віце-президент УСПП Василь Хмельницький створив новий фонд K.Fund, який підтримуватиме проекти на стику освіти та економіки. K.Fund виступить «парасолькою» для всіх громадських ініціатив бізнесмена. Як повідомив "Бізнес" Василь Хмельницький, модель фонду дозволить фінансувати нові проекти більш ефективно і системно.

Ідея створення фонду остаточно оформилася після недавнього візиту команди УСПП до Польщі, де українські підприємці вивчали механізми забезпечення економічного розвитку цієї країни. «Неодноразово виникало питання - що стало тими точками зростання, які забезпечили фундамент для побудови однієї з найстабільніших економік в Європі? Що забезпечило успіх Польщі і чому, наприклад, найбільші IT-компанії воліють відкривати свої представництва саме тут? Одна з відповідей криється в унікальній моделі, яка впроваджується глобальними фондами. Лише у Варшаві таких офісів більш ніж десять. Вони активно займаються не тільки навчанням населення - як і в нашому випадку, вихованого в системі координат планової соціалістичної економіки - від складання бізнес-плану до вибору системи оподаткування. Але і беруть участь у старті цих проектів - у формі грантів або у вигляді кредитів під символічні 2-4% річних», - зазначив Хмельницький.

Важливість інновацій на стику освіти та економіки обумовлена тривалістю процесів навчання. Якщо в економіці результат перетворень можна побачити через п'ять-десять років, то в освіті цей цикл мінімум - 15-20 років. Але саме інвестиції в освіту можуть стати найбільш ефективним двигуном змін.

«Країні потрібні люди з новими знаннями і навичками, здатні створювати нові бізнеси і робочі місця. Це інструментар, що дозволить Україні швидше пройти етап відновлення і відродження економічного потенціалу. На цих завданнях має сконцентрувати свої зусилля великий бізнес, об'єднання підприємців, центри реформ і змін», - вважає Василь Хмельницький.

Довідка

Василь Хмельницький - український підприємець, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців. Інвестує кошти в розвиток різних бізнесів в Україні, віддаючи перевагу співпраці та спільному управлінню. Практично кожен проект має індивідуальну конфігурацію акціонерів і менеджмент.

Наразі ключові зусилля підприємця сконцентровано на девелоперському бізнесі. Він є мажоритарним акціонером компанії UDP, яка реалізує масштабні інфраструктурні проекти. Серед них - міжнародний аеропорт «Київ», ТРЦ Ocean Plaza, житлові комплекси «Новопечерські Липки», «Бульвар фонтанів», RiverStone, «Паркове місто». Інвестує в бізнеси «Біофарми» (фармацевтична галузь), Star Media (виробництво кіно- і телепродукції), «РТМ» (національний оператор реклами). У планах підприємця - створення високотехнологічних промислових виробництв, розвиток інноваційних парків, залучення зарубіжних інвестицій і технологій в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram