ГоловнаСуспільствоВійна

Міліціонер-вербувальник "ДНР" готував теракти у Запорізькій області

СБУ затримала групу сепаратистів і їхнього ватажка

Міліціонер-вербувальник "ДНР" готував теракти у Запорізькій області
Архив

У Запорізькій області співробітники Служби безпеки затримали ватажка і членів законспірованого терористичного угруповання "ДНР".

Як повідомляє офіційний сайт СБУ, група складалася з чотирьох місцевих жителів. Її ватажком був діючий співробітник карного розшуку одного з райвідділів міліції.

"В інтересах терористів "ДНР" він вербував проросійськи налаштованих осіб для збору та передачі відомостей про територіальну оборону області, українські військові формування. Також "вожак" мав організувати в регіоні низку терористичних актів. Для їхнього здійснення члени групи налагодили постачання боєприпасів і вибухівки з зони проведення антитерористичної операції", - наголошується в повідомленні.

Під час обшуків у злочинців вилучено вибухівку і пристрої для її ініціації, боєприпаси до автоматичної зброї, наркотики, поліграфію з сепаратистською символікою, засоби зв'язку з терористами.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу (сприяння та участь у терористичній діяльності). Ватажка угруповання вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у червні суд Краматорська засудив місцевого міліціонера до 8 років в'язниці за співпрацю з терористами "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram