ГоловнаСуспільствоВійна

У "ЛНР" заявили про теракт на магістральному газопроводі

Постачання газу з РФ на Донбас припинено

У "ЛНР" заявили про теракт на магістральному газопроводі
Фото: EPA/UPG

В околицях міста Ровеньки Луганської області стався вибух на магістральному газопроводі Ставрополь - Москва.

У результаті вибуху газопроводу, діаметр якого - від 700 мм до 1000 мм, виникла пожежа, висота полум'я сягало 30 м, пишуть "Ведомости" з посиланням на так зване "МНС ЛНР".

За даними видання, цей газопровід використовували для постачання російського газу на підконтрольні бойовикам території.

"Найближчим часом проведуть відповідну експертизу, проте низка ознак можуть вказувати на те, що подія стала результатом цілеспрямованого підриву. Одна з версій - теракт", - заявили сепаратисти.

Фахівці газової служби перекрили газопровід. Представники "МНС ЛНР" повідомили, що в результаті вибуху і пожежі ніхто не постраждав.

"Це газопровід, який раніше використовували для постачання газу російським споживачам транзитом через Україну. З уведенням в експлуатацію безтранзитного газопроводу для постачання в Росію він задіяний не був. За наявною інформацією, розрив відбувся на території України, постачання газу ним у східні регіони України припинено", - заявило джерело, близьке до "Газпрому".

За його словами, альтернативним маршрутом постачання газу на Донбас є газовимірювальна станція "Платово", але через неї постачання вже давно не йдуть і можливість перенаправити їх туди "залежить від готовності тієї сторони".

Офіційно ситуацію в "Газпромі" не коментують.

Нагадаємо, Україна викреслила "ДНР-ЛНР" з газового балансу. З 19 лютого постачання газу на Донбас здійснює російський "Газпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram